ΟΦΗ Μ.Ξημέρης | «Χρειαζόµαστε το Ηράκλειο κοντά µας»

Ένα εξαιρετικό αφιέρωμα στην ομάδα μπάσκετ του ΟΦΗ έκανε στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα "Εξέδρα Σπορ" και ο δημοσιογράφος Νίκος Βουρβούλιας.
Διαβάστε αναλυτικά για την πορεία του ΟΦH, και τις συνεντεύξεις των Μ.Ξημέρη,Α.Μπάρδα,Β.Βλάχου.



Καλό είναι να αγοράσετε το σημερινό  φύλλο, όσοι ενδιαφέρεστε....

ΟΦΗ "Γυρίζει για να μείνει"
Τη στιγμή που ο ποδοσφαιρικός ΟΦΗ αντιμετώπισε και εξακολουθεί να αντιμετωπίζει περιπέτειες την τρέχουσα σεζόν, αρχικά με το φιάσκο στις συζητήσεις με τον Θεόφιλο Φαγαδάκη για τη μεταβίβαση των μετοχών και τελευταία με την απόρριψη –εκκρεμεί η τελεσίδικη απόφαση– του φακέλου της ομάδας, που έχει ως συνέπεια την απαγόρευση συμμετοχής στα μπαράζ ανόδου στη Σούπερ Λίγκα, η ομάδα μπάσκετ του συλλόγου επανέρχεται πανηγυρικά στην Α2 –έπειτα από έναν χρόνο– και δείχνει τον δρόμο προς την κορυφή όταν υπάρχει οργάνωση και πλάνο. Η πιο δύσκολη και συνάμα πιο γλυκιά νίκη της σεζόν ήταν απέναντι στον Αίαντα Ευόσμου την 27η αγωνιστική, όταν και εξασφαλίστηκε μαθηματικά η άνοδος. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ο επόμενος στόχος στις δύο αγωνιστικές που απομένουν, ωστόσο το εκπληκτικό της φετινής πορείας του ΟΦΗ είναι το απόλυτο νικών σε 14 αγωνιστικές εντός έδρας, χωρίς όμως να αποτελεί τον κανόνα στον ορισμό «δυνατή έδρα». Η προσέλευση του φίλαθλου κόσμου του ΟΦΗ στο Βαρδινογιάννειο ήταν αντιστρόφως ανάλογη με την πορεία πρωταθλητισμού της ομάδας, κάτι που προβληματίζει και αφήνει ένα παράπονο στη διοίκηση του Ερασιτέχνη. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει αισιοδοξία ότι ο κόσμος θα «αγκαλιάσει» την προσπάθεια εδραίωσης του συλλόγου στα ψηλά σκαλοπάτια του μπάσκετ.Οταν το καλοκαίρι του 2009 ο ΟΦΗ τερμάτιζε 5ος στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής και η διοίκηση ξεκινούσε τον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν και τη διεκδίκηση της ανόδου στην Α2, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τις εξελίξεις που θα ακολουθούσαν. Η ομοσπονδία ενημέρωσε στο... παρά πέντε για τη συμμετοχή του ΟΦΗ στο επόμενο πρωτάθλημα της Α2 και οι διοικούντες, αν και απροετοίμαστοι, δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Επί της ουσίας, ωστόσο, ο βιαστικός προγραμματισμός που έγινε ήταν από τις βασικές αιτίες της άμεσης επιστροφής στη Β’ Εθνική. Κάτι που όμως δεν προκάλεσε πανικό και απογοήτευση στη διοίκηση, η οποία είχε την ηρεμία και την υπομονή να συγκεντρώσει τις εμπειρίες και τα λάθη και να αντιμετωπίσει την επόμενη μέρα. Η πρώτη κίνηση ήταν να διατηρήσει τον Βαγγέλη Βλάχο στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, δείχνοντας την εμπιστοσύνη της στον έμπειρο κόουτς, ο οποίος με τη σειρά του προχώρησε στην ανανέωση του ρόστερ και στη μείωση του ορίου ηλικίας. Ο μόνοι που... ακολούθησαν την ομάδα στη Β’ Εθνική ήταν οι Αλέξης Μπάρδας, Σάκης Παναγάκης, Πρόδρομος Τσερκιτσόγλου και Θανάσης Σουφλιάς, ενώ οι υπόλοιποι συμπλήρωσαν το παζλ της μετέπειτα επιτυχίας. Οι βασικοί συντελεστές του ΟΦΗ μίλησαν στην «Εξέδρα» για τη φετινή σεζόν, αλλά και για τα σχέδιά τους ενόψει της επόμενης .



Μ.Ξημέρης «Χρειαζόµαστε το Ηράκλειο κοντά µας»
Ο Μανώλης Ξημέρης, γιος του προέδρου του Ερασιτέχνη, Βασίλη Ξημέρη, είναι ο άνθρωπος που έχει αναλάβει τον ΟΦΗ από τα τοπικά και τον «τρέχει» τα τελευταία τέσσερα χρόνια, εκτελώντας καθήκοντα εφόρου. Τι λέει για τη φετινή πορεία, αλλά και τα επόμενα βήματα; «Από την αρχή της σεζόν είχαμε θέσει ως στόχο την τριάδα και είμαστε χαρούμενοι που το καταφέραμε με ασφάλεια. Το καλοκαίρι αποφασίσαμε να συνεχίσουμε με τον κ. Βλάχο, γιατί πιστεύαμε ότι δεν είχε την ευθύνη για τον υποβιβασμό της ομάδας και μπορώ να πω πως νιώθουμε δικαιωμένοι. Εχει τον πρώτο λόγο για να παραμείνει και του χρόνου, όπως και ο βασικός κορμός της ομάδας. Πρώτα όμως πρέπει να κοιτάξουμε τα οικονομικά δεδομένα, το κομμάτι των επιχορηγήσεων, ενώ παράλληλα περιμένουμε να ανταποκριθούν οι επιχειρηματίες του νησιού και να βοηθήσουν τον ΟΦΗ. Η ομάδα αξίζει να αγωνίζεται στην Α1 και ελπίζουμε σε βάθος τριετίας –γιατί όχι και την επόμενη σεζόν;– να διεκδικήσουμε την άνοδο. Χρειαζόμαστε τη συμπαράσταση του κόσμου,ο οποίος φέτος δεν μας στήριξε όσο θα περιμέναμε. Ελπίζω να έρθει στο ΒΑΚ με το Πέραμα και να πανηγυρίσουμε μαζί το πρωτάθλημα».

Βαγγέλης Βλάχος:" Ο μαέστρος της επιτυχίας".
Πέρυσι ανέλαβε στα μισά της σεζόν το δύσκολο έργο της παραμονής, προερχόμενος από τον Αμύντα. Δεν τα κατάφερε, ωστόσο, ο Βαγγέλης Βλάχος άλλαξε πολλά στη δεύτερη θητεία του στον ΟΦΗ (2000-’02 η πρώτη): «Η επιτυχία δεν είναι έκπληξη για μας. Εχοντας ένα δυνατό σύνολο παικτών και την απόλυτη στήριξη και συνέπεια της διοίκησης, πιστεύαμε ότι θα τα καταφέρουμε. Αντλήσαμε μεγάλη δύναμη από τη νίκη μας επί της Λευκάδας στην τρίτη παράταση και δεν υποτιμήσαμε κανέναν αντίπαλο. Επιθυμία μου είναι να παραμείνω, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από τη διοίκηση. Αν κυλήσουν όλα θετικά, θα έχουμε πολύ χρόνο για να σχεδιάσουμε την ομάδα βήμα βήμα για την επόμενη σεζόν και πιστεύω ότι η διοίκηση θα κάνει το καλύτερο δυνατό».

Αλέξης Μπάρδας :"Ο ηγέτης και αρχισκόρερ"
Ο Αλέξης Μπάρδας είναι ένας από τους παίκτες  που ακολούθησαν τον ΟΦΗ μετά τον υποβιβασμό στη Β’ Εθνική και δικαιώθηκε για την επιλογή του να μη συζητήσει με οποιαδήποτε ομάδα το καλοκαίρι, παραμένοντας στην Κρήτη. Η παρουσία του 31χρονου γκαρντ είχε πολλαπλά οφέλη στους Ασπρόμαυρους, καθώς, εκτός από πρώτος σκόρερ της ομάδας, συνέβαλε τα μέγιστα στο καλό κλίμα και τη νοοτροπία του νικητή μέσα στα αποδυτήρια: «Μια σειρά από σωστά βήματα που έγιναν το καλοκαίρι μάς οδήγησαν στην άνοδο. Δεν έγινε τυχαία. Επιθυμία μου είναι να παραμείνω μέλος της ομάδας και δεν σου κρύβω ότι θέλω να αγωνιστώ με τον ΟΦΗ στην Α1. Προέχει όμως η κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου